Over ons

Habets stelt zich ten doel een zodanig niveau van dienstverlening te bieden dat klanten erop kunnen vertrouwen een partner te hebben die continu voldoet aan de eisen en verwachtingen met betrekking tot productkwaliteit, kosten en levertijd.

Wij vertellen u graag meer over onze geschiedenis en doelen. 

Historie Habets
1944 | Oprichting

Habets is opgericht in 1944 in een werkruimte in een schuurtje achter het ouderlijk huis van de familie Habets in Hunnecum met hoofdzakelijk opdrachten uit het reviseren van verbrandingsmotoren voor tractie.  Men beschikte over een kleine zelf geconstrueerde revolverdraaibank, een schaafbank, een tafelboormachine en een werkbank met wat handgereedschap.

Al snel bleek de ruimte te klein en werd de werkplaats uitgebreid. De expanderende Limburgse kolenmijnen wisten Habets te vinden voor het vervaardigen van machinedelen, bestemd voor mijnbouwmachines.

1953 | Groei

In 1953 werkten vijftig mensen bij Habets en de werkzaamheden bestonden uit de fabricage van transportbandrollen. Staatsmijnen Limburg, Belgische Steenkolenmijnen en ENCI werden goede klant.

Na het sluiten van de mijnen in de jaren 60 is Habets zich gaan toeleggen op de cementindustrie, de staal- en textielindustrie, de keramische- en glasvezelindustrie. De verwerving van de Hoogovens IJmuiden als klant in 1966 betekende een belangrijke stap.

1971 | Nieuwe fabriek

In 1971 werd de nieuwe fabriek geopend en in de jaren tachtig was het productieprogramma vooral ingesteld op machinebouw conform specificatie. Transportbandrollen bleven belangrijk die een groot deel van de omzet uitmaakten.

1990 | internationaal georiënteerd

In de jaren negentig bestaat Habets als een internationaal georiënteerde onderneming voornamelijk opererend als toeleverancier in de metaalindustrie dat gespecialiseerd is in verspanende metaalbewerking.

2006 | Nieuwe eigenaar

In 2006 is Habets overgenomen door de huidige eigenaar, Arno Wendrich, en is de focus volledig gezet op de wereldwijde staal en windindustrie. In de afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in nieuwe machines en processen alsmede in kennis van het Habets team. Deze focus heeft geresulteerd in een stevige verbetering van onze marktpositie. Van het repareren en fabriceren van onderdelen middels thermisch spuiten en verspanen is Habets gegroeid naar leverancier van complete sub-assy’s voor klanten in eerder genoemde markten. Totale ontzorging van onze klanten is het credo en dat wordt door onze klanten partners erkend en beloond met een stevige groei.

2019 | 75-jarig jubileum

Dit alles is de basis van het huidige Habets dat in 2019 het 75-jarig jubileum vierde.

Partnership

Habets gaat met haar klanten een partnership aan. Vandaar dat ook met meerdere opdrachtgevers wordt samengewerkt op basis van raam- en voorraadcontracten.

Vakmanschap

Habets beschikt over een hoog gekwalificeerd team vakmensen dat met passie voor techniek, zorg voor uw product en gepaste trots elke dag voor u klaar staat!

Ontwikkeling & Engineering

Eigen engineeringsafdeling met ontwerpcapaciteit (vanzelfsprekend ondersteund door een CAD systeem) voor onder meer machineonderdelen, transportbandrollen en -trommels. Alsmede ontwikkeling van geavanceerde oplossingen voor klantspecifieke problemen.

Opleidingen

Opleiding van medewerkers staat hoog in ons vaandel, zowel intern (bedrijfsschool) als extern wordt hieraan permanent aandacht besteed. Habets heeft een nauwe samenwerking met diverse opleidingsinstituten in de Euregio.

Habets is een van de grootverspaners in Nederland die gestart is O-Zone, de nieuwe digitale leeromgeving voor vakmensen. De grootverspaners in Nederland hebben modules laten ontwikkelen die medewerkers zelfstandig kunnen doorwerken en afsluiten met een examen.  

Kwaliteit

Habets is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. De werkzaamheden bij Habets worden uitgevoerd binnen het raamwerk van het integrale kwaliteitssysteem.