Over ons

Habets is al ruim 75 jaar dé toeleverancier en servicepartner voor de staalindustrie, de windindustrie en de zware industrie en dé expert in renovatie van grote industriële componenten door middel van verspaning en thermische spuitprocessen.

Partnership

Habets werkt met meerdere opdrachtgevers samen op basis van raam- en voorraadcontracten en gaat met onze klanten partnerships aan.

Vakmanschap

Habets beschikt over een hoog gekwalificeerd team vakmensen. Met passie voor techniek, zorg voor uw product en gepaste trots staan wij elke dag voor u klaar!

Ontwikkeling & Engineering

Habets heeft een eigen engineeringsafdeling met ontwerpcapaciteit (vanzelfsprekend ondersteund door CAD-software) voor onder meer machineonderdelen, transportbandrollen en -trommels en ook voor de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen voor klantspecifieke problemen.

Opleidingen

Habets vindt het belangrijk om jongeren op te leiden binnen de metaalindustrie en is een erkend leerbedrijf. Wij bieden regelmatig leer- en werkplekken aan in de vorm van BBL-trajecten of learning on the job. Habets heeft een nauwe samenwerking met diverse opleidingsinstituten in de Euregio. Habets is gestart met oZone, de nieuwe digitale e-leeromgeving voor vakmensen.

Werken bij ons

Historie Habets
1944 | Oprichting

Habets is opgericht in 1944 in een werkruimte in een schuurtje achter het ouderlijk huis van de familie Habets in Hunnecum met specialisatie het reviseren van verbrandingsmotoren voor tractie.  

1953 | Groei

In 1953 bestonden de werkzaamheden uit de fabricage van transportbandrollen. Na het sluiten van de mijnen in de jaren 60 is Habets zich gaan toeleggen op de cementindustrie, de staal- en textielindustrie, de keramische- en glasvezelindustrie. 

1971 | Nieuwe fabriek

In 1971 werd de nieuwe fabriek geopend en in de jaren tachtig was het productieprogramma vooral ingesteld op machinebouw conform specificatie.

1990 | Internationaal georiënteerd

In de jaren negentig is Habets een internationaal georiënteerde onderneming voornamelijk opererend als toeleverancier in de metaalindustrie met specialisatie verspaning.

2006 | Nieuwe eigenaar

In 2006 is Habets overgenomen door de huidige eigenaar, Arno Wendrich. Focus is volledig gezet op de wereldwijde staalindustrie, windindustrie en groot verspaning. In de afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in nieuwe machines en processen alsmede in kennis van het Habets team. In 2019 vierde Habets haar 75-jarig jubileum.