Surface Technology

Alhoewel de techniek van thermisch spuiten relatief onbekend is, bestaat het al ruim een eeuw. In 1882 deed de Zwitser Max Ulrich Schoop zijn eerste patentaanvraag voor een techniek die draden deed smelten in een gemodificeerd ‘pistool’.

Vanaf dat moment heeft de ontwikkeling van diverse spuittechnieken vele fasen doorlopen. Een ontwikkeling waar wij al ruim vier decennia bij betrokken zijn. Wij delen graag onze ervaring met u, zodat uw mening over thermisch spuiten verandert van onbekend naar ongekend.

Thermisch spuiten: de sterkste schakel

Bij thermisch spuiten wordt energie gebruikt om een te verspuiten materiaal, in draad of poedervorm, om en nabij het smeltpunt te brengen en vervolgens te verstuiven. De gesmolten deeltjes worden door middel van perslucht of detonatie verstoven richting het werkstuk, dat hierdoor wordt voorzien van een uiterst duurzame, slijtvaste, metallische, keramische of hardmetalen coating.

Machineonderdelen die gevoelig zijn voor slijtage, corrosie of chemische invloeden gaan hierdoor vele malen langer mee. Daarnaast kan met een thermisch gespoten coating een maatcorrectie worden uitgevoerd, waarbij wij tot op zeer hoge nauwkeurigheid uw onderdeel herstellen tot de oorspronkelijke specificatie.

Bovendien zorgt thermisch spuiten voor een aanzienlijke verbetering van de oppervlaktekwaliteit van het behandelde onderdeel. Zo minimaliseert bijvoorbeeld een thermisch gespoten procesrol de kans op beschadiging van uw producten. Of het nu gaat om de staalindustrie, de chemische industrie of papierindustrie, de door ons behandelde onderdelen vormen de sterkste schakel van de keten.

Onze thermische spuitprocessen:

- Autogeen (metallische coatings voor maatcorrectie of corrosiebescherming)
- Plasma (keramische coatings ter verhoging van corrosiebestendigheid en slijtvastheid)
- Elektrisch draadspuiten (reparatie, vullagen)
- HP HVOF (carbide coatings ter verhoging van slijtvastheid)

 Kijk voor meer informatie aan de rechterkant.