Staalindustrie

Habets levert verschillende producten voor de staalindustrie zoals reparatie van inbouwstukken, walstapreparatie, fabricage van onder andere pellet-, looper- en uitlooprollen.

Werkwijze

Inbouwstukken

Wij geven inbouwstukken die bestempeld worden als afgeschreven een tweede leven. De inbouwstukken worden door ons compleet bewerkt. Na het voorbewerken, thermisch spuiten en nabewerken, wordt het inbouwstuk na een korte doorlooptijd als nieuw mét garantie en tegen een fractie van de nieuwprijs retour gezonden aan onze klanten.

Walsen en astappen

Het vervangen van walsen voor deze het einde van hun oorspronkelijke levensduur hebben bereikt, is een uiterst kostbare aangelegenheid. Dat terwijl de walsen in veel gevallen nog te reviseren zijn voor een fractie van de nieuwprijs. Habets zet onze ruim zestig jaar ervaring met grootverspaning en diverse thermische spuittechnieken graag in om uw walsen nieuw leven in te blazen door reparatie van uw waardevolle onderdelen middels thermisch spuiten.

Naast het verspanen tot de oorspronkelijke maten herstelt Habets bijvoorbeeld ook versleten astappen en kan Habets tegelijkertijd modificaties en/of nieuwe onderdelen aanbrengen. Het resultaat is een wals die snel en tegen een fractie van de nieuwprijs weer als herboren bij u terugkomt.

Procesrollen

Alle procesrollen die gebruikt worden binnen de staalindustrie worden door Habets gefabriceerd en voorzien van coatings waardoor onze opdrachtgevers voor verzekerd zijn van een ongekende lange levensduur door deze hoge slijtvastheid en constante oppervlakte kwaliteit.

Product factsheets
Download hier onze product factsheets.

Chock Refurbishment

Habets High Grip (HHG) Runout Table Rolls

Looper Rolls